[O1] ściąga przy ruszaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • NORBERT8888
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez Northeusz
    Zamieszczone przez leszekmw
    Zamieszczone przez DCA
    320d pali na trasie min. 7l...

Średnio 9-10l.
    no kto do mnie nie przyjedzie to mu beemka pali 6l , a nawet mniej... :twisted:
    To niech podają wyniki dla uruchomionego silnika
    :szeroki_usmiech
    .... a nie na lawecie dowiezione
    norbi
  • sucheckit
    Classic
    • 2009
    • 21
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam. Przeszukanie archiwum nie dało odpowiedzi na mój problem, stąd pytanie: co może powodować delikatne skręcanie kierownicy w lewo przy ruszaniu? Co ważne, w czasie jazdy nie zauważam ściągania, także przy przyspieszaniu na wyższych biegach zjawisko nie występuje. Tylko przy przyśpieszaniu na jedynce (tak do ok 5-10 km/h) kierownica przestawia się o kilka stopni. Z góry dzięki za sugestie.

Komentarz

• hsurim
      Elegance
      • 2006
      • 788
      • Kia
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Re: ściąga przy ruszaniu

Zamieszczone przez sucheckit
      (...) delikatne skręcanie kierownicy w lewo przy ruszaniu(...)
      Taki objaw kiedyś miałem (w innym autku) i przyczyna był luz na przegubie kulowym drążka kierowniczego.
      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• Tomek_dx
        Rider
        • 2008
        • 398

Zawieszenie do sprawdzenia. oprócz przegubów, końcówek drążków może to być silentblock tylny wahacza przedniego. Jak guma jest wybita to koło chodzi nadmiernie przód-tył i powoduje ściąganie. Podejdź do auta i nogą naciśnij koło jak delikatnie przesunie się do przodu to będziesz miał winowajcę. Wpisz w szukajce silentbloki, elementy gumowo-metalowe, tuleje i poczytaj jak wymienić te gumy na pełne z audi TT o numerze: 8N0 407 181B (dostepne ASO VW lub Seat cena ok 74,-). Załatwisz raz na zawsze problem.
        Tomek

Komentarz

• Dr.Claufe
          Rider
          • 2010
          • 338

A myślałem, że to normalne.. dokładnie taki sam objaw. Podczas jazdy nic nie ściąga tylko przy ruszaniu kierownica idzie lekko w lewo.

Tomek_dx, czyli rozumiem, że trzeba stanąć, jak gdyby za kołem i próbować pchnąć je do przodu auta tak?

Komentarz

Pracuję...